Éttermeknek

Alakítsa bevétellé a kiadásait miközben új vevőket szerez

Legyen ön is partnerünk

Több bevétel

Adja el kedvezményes áron a nap végén megmaradó ételeit, így a kiadása bevétellé változik.

Új vásárlók

A feltöltött ajánlatait több ezer felhasználó látja, aki visszajáró vendéggé válhat, ha a redinner által egyszer már járt az éttermében és elégedett volt.

Kevesebb pazarlás

Ahelyett, hogy kárba veszne a sok munkával előállított étel, oda kerül, ahova való: az emberek hasába.

Tudatos közösség

A redinner partnerei olyan helyek, akik számára fontos a fenntarthatóság. A vásárlók is értékelik, ha ügyel a környezetére és tesz az élelmiszer-pazarlás ellen.

Regisztráljon az éttermével a Redinnerre!
Töltse fel a felesleget az alkalmazásba!
Értékesítse ahelyett, hogy a szemetesbe kerülne!

1. Mi a redinner?

A redinner egy olyan mobiltelefonos alkalmazás, amely összekapcsolja a felhasználót és a közelében lévő éttermeket. Elsősorban arra a problémára nyújt megoldást, amikor több étel készül, mint ahány adagot aznap várhatóan megvesznek. Ilyenkor az esetek többségében nincs más út, mint a tökéletes minőségű ételről lemondani, holott a nap végén akár még féláron is megérné eladni a megmaradt adagokat. Ebben segít a redinner, amin keresztül a közelben lévő fogyasztók online "lefoglalhatják" és kifizethetik ezeket az adagokat.

2. Hogyan működik?

A redinner tulajdonképpen egy online étlap, ami állandóan frissül, és a felhasználók beállításaitól függ, hogy mit jelenít meg a telefonjuk, tabletjük. Ugyanis a felhasználók előre megadhatnak egy szűrőt, így csak olyan ételt ajánlunk fel nekik, ami nagy valószínűséggel érdekli őket. Minden csatlakozó étteremnek megvan a lehetősége, hogy bármilyen típusú ételt és abból tetszőleges mennyiségű adagot töltsön fel. Amint a feltöltés megtörtént, az alkalmazás ezt azonnal megjeleníti a felhasználók telefonján, tabletjén, akik az ajánlatokat azonnal megvásárolhatják.

3. Hogyan használjam?

Minden partnerünk hozzáférést kap a redinner kezelőfelületéhez, ahol a feltöltést könnyedén el tudja végezni. Itt lehet beállítani az árat, hogy hány adag érhető el, hogy milyen típusú ételről van szó, és természetesen az időpont is, ameddig átvehető. A feltöltést követően a rendszer automatikusan továbbítja a mobilalkalmazásba a kínálatot. Mindemellett ez a felület generálja az egyedi kódokat is, hogy biztosan csak az arra jogosult vehesse át a megrendelt ételt.

Kérdések és válaszok

1. Mi történik, ha nem jönnek el a lefoglalt ételért?

Mivel a redinnerben csak online fizetésre van lehetőség, és a foglalásnak része a fizetés is, így ennek a kockázatát kizárólag a fogyasztó viseli. Tehát előfordulhat, hogy nem jön el senki a megrendelt ételért, de ebben az esetben is kifizették már, tehát az éttermet nem éri kár.

2. Honnan tudom, hogy tényleg az jött el, aki kifizette?

Nem feltétlenül csak az jöhet el érte, aki kifizette – elég, ha tudja a rendeléséhez tartozó kódot. Ez minden esetben egy számokból és betűkből álló karaktersor, amit véletlenszerűen generálunk, nincs rá esély, hogy bárki kitalálja, így a rendelést biztosan csak az illetékes kaphatja meg.

3. Mi történik, ha mégsem tudom biztosítani az ételt, amit feltöltöttem és kifizettek?

Ez az eset minél inkább kerülendő. Ilyenkor a pórul járt fogyasztó várhatóan negatívan értékeli majd azt a vendéglátóhelyet, ahol csalódott. Ez vonatkozik a minőségi kifogásokra is, minden felhasználó látja, hogy a többiek hány csillagot adtak az egyes helyeknek, így ajánlott az étel frissességére és az adagok nagyságára ügyelni.

4. Van előírás arra vonatkozóan, hogy féláron kell feltölteni az ételeket?

Nem szólunk bele abba, hogy milyen kedvezményszintet használnak a partnereink, nincs meghatározva se minimum, se maximum érték. A tapasztatok azt mutatják, hogy 50% környékén érdemes egy "last minute ételakciót" meghirdetni, az ennél kisebb kedvezménynél nehezen kiszámítható, hogy mennyire találják vonzónak a fogyasztók.

5. Milyen anyagi vonzata van, ha csatlakozom?

A redinner egy bevételmegosztásos modellre épül, amelynek lényege, hogy az alkalmazáson keresztül értékesített ételek árából 70% az étteremé, a maradék 30% pedig az alkalmazást kifejlesztő és üzemeltető cégé. Azonban 2018 végéig minden díjtól eltekintünk, így az alkalmazás használata ingyenes. Ezen kívül semmilyen egyéb rejtett költség nincs a rendszerben, ahogy azért sem jár retorzió, ha adott partner nem tölt fel minden nap ajánlatot.

6. Hány étterem és hány fogyasztó használja a rendszert?

Az alkalmazás Androidra és iOS-re is telepíthető, eddig körülbelül már 10 000 felhasználó töltötte le, de ez napról napra növekszik. A redinner úgy tud igazán hatékonyan működni, ha minél több étterem csatlakozik és használja napi szinten az alkalmazást, hiszen a széles kínálat vonzza majd a fogyasztókat is.

Vegye fel velünk
a kapcsolatot!